top of page

Proč je dobré mít ISO 27001 - díl 1.

Dnešní doba je protkaná technologiemi skrz na skrz. Počítače, tablety, mobily a informační systémy a služby používáme prakticky každou chvíli ať už pro osobní zábavu nebo pro práci. A mnohdy na nich závisí naše další rozhodování.

Současná pandemická doba přispěla velkou mírou k přesunu mnoha služeb do online světa tak, aby byly dostupné koncovým uživatelům (nám) snadno, kdykoliv a odkudkoliv.


"Jenže jak bezpečné tyto služby jsou? Jak bezpečné jsou naše zařízení? A používáme je bezpečným způsobem?"


To, co skutečně potřebujeme je ochránit své osobní údaje a data před kyberútočníky a ochránit tak sebe a společnost, kterou vlastníme nebo v ní pracujeme, před kybernetickými útoky.

Tyto útoky už tady s námi totiž budou navždy a pro kyberútočníky je zajímavá jakýkoliv informace:

  • hesla,

  • data,

  • osobní údaje,

  • informace o vaší rodině nebo domácích mazlíčcích apod.

Tyto informace se pak snaží zneužít aby vám ulehčili od nějaké té korunky.

A proto, abychom měli šanci se těmto bezpečnostním útokům ubránit, vznikl mezinárodní bezpečnostní rámec pro systém řízení bezpečnostní informací ISO/IEC 27001.

1 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ransomware – "Neplaťte zbytečně výkupné!"

Ransomware je téma, které v online světě patří mezi největší hrozby. Stačí jedno špatné kliknutí a už jste cílem kyberútočníků. A dalším krokem bude bude vaše rozhodnutí, zda jim zaplatíte výkupné, ne

Proč je dobré mít ISO 27001 - díl 5.

Vyplatí se certifikace pro ISO 27001? Pokud máte ISMS zavedeno a procesy běží alespoň 3 měsíce, tak je možné se nechat certifikovat. Celý certifikační proces spočívá v provedení certifikačního auditu,

bottom of page