top of page

Proč je dobré mít ISO 27001 - díl 5.

Vyplatí se certifikace pro ISO 27001?

Pokud máte ISMS zavedeno a procesy běží alespoň 3 měsíce, tak je možné se nechat certifikovat. Celý certifikační proces spočívá v provedení certifikačního auditu, během kterého obhájíte před auditorem plnění požadavků normy ISO 27001 a pokud uspějete, tak obdržíte certifikát ISO 27001.

Certifikaci je nutné podstoupit, když po vás certifikát vyžaduje klient jako důkaz, že to s ochranou informací myslíte vážně. A je ji vhodné podstoupit ve chvíli, kdy pro vám propagace vašeho certifikátu ISO 27001 může zvýšit reputaci na trhu a může přilákat potenciální zákazníky.

Certifikáty ISO bývají také často požadavkem do větších výběrových řízení a do výběrových řízení vypsaných státní správou.

3 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ransomware – "Neplaťte zbytečně výkupné!"

Ransomware je téma, které v online světě patří mezi největší hrozby. Stačí jedno špatné kliknutí a už jste cílem kyberútočníků. A dalším krokem bude bude vaše rozhodnutí, zda jim zaplatíte výkupné, ne

Proč je dobré mít ISO 27001 - díl 4.

Kdy je vhodné zavést ISMS? Na začátku rozhodování o tom, zda zavést ISMS je potřeba is odpovědět na otázku, zda pracujete s informacemi, které mají nějakou hodnotu a mohou vás nebo vaše klienty poškod

bottom of page